Criza de personal la UPU Botoșani

02/10/2018

E criză acută de cadre medicale în Unitatea de Primiri Urgenţe din Botoşani. Zeci de doctori, asistenţi medicali, infirmieri, brancardieri lipsesc din această secţie supraaglomerată de pacienţi. Din această cauză, cei care muncesc aici spun că trebuie să muncească dublu. Posturi la concurs s-au mai scos, dar puţine ca numar şi o parte dintre acestea nu au fost ocupate.

De exemplu, în Unitatea de Primiri Urgenţe din Botoşani, sunt 17 medici şi ar mai fi nevoie de încă nouă. Deficit mare se înregistrează şi la asistenţi medicali. Sunt 64 care muncesc în urgenţă şi mai e nevoie de încă 27. În cazul personalului auxliar sunt 22 de posturi vacante dintr-un număr total de 61 posturi normate. Şi se lucreză la foc continuu pentru că activitatea medicală să nu fie blocată.

Dar, este destul de dificil, spun cadrele medicale care încearcă să-şi facă datoria faţă de pacienţi. În compartimentul de primiri urgenţe pediatrie lucrează patru medici şi ar mai fi nevoie de doi doctori. De asemenea, în acest compartiment muncesc efectiv 16 asistenţi medicali şi sunt patru posturi vacante pentru asistenţi. Există promisiuni că vor fi scoase posturi la concurs. Dar, cine ştie când această iniţiativă va fi pusă în practică.

Carmen Stan, Ion Popa

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.