Un microbuz cu pelerini s-a răsturnat la Florești

08/10/2018

Un microbuz cu 16 pasageri s-a răsturnat pe Drumul Judeţean 245, între localităţile Floreşti şi Morăreni, din județul Vaslui. Autoritățile au decis activarea Planului Roșu, în zonă fiind trimise forțe impresionante ale Poliției, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și Serviciului de Ambulanță Județean.

Microbuzul implicat în accident este din judeţul Tulcea și se întorcea dintr-un pelerinaj la mănăstirea Floreşti.

Apelantul ne-a spus că sunt 16 victime. Am apelat Planul Roşu de intervenţie”a afirmat Eduard-Andrei Popică, prefect Vaslui. 

Conducătorul auto, un bărbat de 40 de ani din Tulcea, a declarat poliţiştilor că a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă.

„Ne duceam spre Vlahuţă. Am zis că e ud, că a făcut maşina un pic aşa şi ne-am răsturnat. Asta a fost toată treaba. Nu mai ştim nimic, nimic” a declarat o victimă a accidentului.

„Ne-am speriat atât de tare. Băiatul nu a condus cu viteză. Nu vorbea nimeni cu el. Numai ce am ieşit de aici de la mănăstire” a declarat alta victimă a accidentului.

În urma accidentului, o femeie, în vârstă de 58 de ani a decedat, iar alte 12 victime au fost transportate la spitalele din Vaslui și Bârlad. Una dintre ele, aflată în stare gravă, a fost transferată cu un elicopter SMURD la Spitalul Spiridon din Iaşi.

„Au fost 16 pasageri. Din păcate, o pacientă a decedat, restul sunt stabili. Un pacient va merge la Iaşi, din cauza politraumelor, pentru investigaţii suplimentare, cu elicopterul. Restul sunt împărţiţi între Spitalul Judeţean Vaslui şi Spitalul Bârlad” a declarat Carmena Piseru, medic SMURD Vaslui. 

Poliția continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.

Accidentul s-a produs pe fondul deplasării unui microbuz de transport persoane pe Drumul Judeţean 245, în zona localităţii Floreşti. În momentul de faţă nu am stabilit cauza exactă a accidentului. Ştim cu siguranţă că s-a produs într-o curbă strânsă la dreapta. Urmează să fie stabilită care este cauza accidentului şi dacă şoferul a încălcat vreo regulă de circulaţie” a declarat Marcel Maximiuc, SPR Vaslui. 

Dan Negară

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.