Fumul de la etnobotanice le-a adus la spital

17/10/2018

Situaţie îngrijorătoare la Iaşi.  Cinci fete, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. Ele s-au intoxicat după ce au fumat o ţigară cu etnobotanice. Fetele se aflau într-un centru de reabilitare din subordinea Direcţiei de Protecţia Copilului.

În Centrul de reabilitare din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului sunt 15  fete. Cinci dintre acestea au ajuns la spital. Asta după ce două dintre ele au adus la şcoală o ţigară cu etnobotanice. Ele au profitat de neatenţia personalului centrului şi s-au apucat de fumat.

Tiberiu Bantaş, purt cuv Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi – Aseară la orele 22.00 educatorul specializat şi personalul din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din Modulul de Reabilitare Comportamentală a anunţat Serviciul de Ambulanţă Iaşi cu privire la faptul că cinci minore protejate au simptomatologia consumului de etnobotanice.

Fetele au fost transportate la spital cu o ambulanţă cu asistent medical şi cu autospeciala de transport victime multiple.

Aveau stare generală influenţată, tulburări de comportament, dureri de cap, vărsături, tulburări de echilibru. Au fost internate în clinica de toxicologie iar în prezent starea generală este bună. Au nevoie de consiliere şi de recomandări pentru a nu repeta un asemenea eveniment” a precizat  Solange Tamara Roşu, medic şef UPU Spitalul  Sf Maria.

Fetele vor fi externate în cursul zilei de mâine. Ele se vor întoarce în centrul de plasament.

 „Aceste fete provin din medii sociale cu potenţial delincvent. Ele sunt reabilitate. Sunt fete care provin din mediul stradal, din familii cu potenţial delincvent, şi din fete care provin din zona traficului” a comentat Tiberiu Bantaş, purt cuv Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi.

După ce vor fi externate, fetele vor trebui să răspundă şi întrebărilor poliţiştilor.

Anda Matei       

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<