Ziua Națională la Alba Iulia

01/12/2018

La Alba Iulia cu prilejul Sărbătoririi Zilei Naționale a României s-au desfășurat o multitudine de activități cu semnificație de cuget românesc, cum ar fi: vernisaje, lansări de volume, dezveliri de busturi și plăci memoriale, sfințiri de monumente, ceremoniale militare, depuneri de coroane de flori, defilarea trupelor și tehnicii militare și reconstituiri teatrale a unor momente importante din timpul pregătirii și semnării Actului Unirii.

Ample ceremoniale de depuneri de coroane și jerbe de flori s-au desfășurat la statuile lui I.C.Brătianu, Iuliu Maniu și Mihai Viteazu la care a participat un numeros public și autoritățile locale.

Nu a fost uitat nici Ion Arion cel care a fost împușcat de către forțele austro-ungare în timp ce se deplasa la Alba Iulia și flutura steagul românesc.

O manifestare aparte ce s-a desfășurat la Alba Iulia a fost Congresul Spiritualității Românești, aflat la cea de a XXII-a ediție la care în acest an au participat reprezentanți ai comunităților de români din tări din Europa, America și Asia, care au transmis către România mesajul celor pe care îi reprezintă.

La Congresul Spiritualității Românești a ajuns și Ion Mărgineanu din Bălți – Republica Moldova plecat pe jos la 1 noiembrie pentru a fi prezent la manifestările organizate cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Spre Alba Iulia în ziua de 1 Decembrie se deplasau pe jos din apropiere de Târgu Mureș doi frați din cei șapte cât are familia.

Până seara târziu s-au desfășurat în diferite locuri ale orașului spectacole sub genericul La mulți ani, România!

Reporter Ionel Pintilii / operator Ionel Pintilii

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.