DOUĂ CONCURSURI NAŢIONALE DE LITERATURĂ LA IAŞI

10/06/2019

Iasul a stat sub semnul literaturii reunind cateva sute de elevi de gimnaziu din toate judetele tarii la două competitii de nivel national: Olimpiada Universul cunoasterii prin lectura pentru elevii din mediul rural si concursul de interpretare transcuriculara ”Ionel Teodoreanu”.

Ajunsa la cea de-a saptea editie, olimpiada natională universul cunoasterii prin lectura pentru elevii din mediul rural aduce un concept inedit de competiție, accentul fiind pus pe lucrul în echipă. Sunt 48 de echipe, fiecare fiind formată din cate 4 elevi de la scoli cu predare in limba romana si de la scoli cu predare în limbile minoritatilor nationale.

Subiectul este structurat în mai multe parti vizand receptarea textului literar, receptarea textului non literar si elaborarea unui text fictional prin colaborarea celor 4 membri ai echipei.

Concursul Ionel Teodoreanu a fost initiat de Colegiul National Costache Negruzzi din Iasi prin catedra profesorilor de limba si literatura romana coordonati de doamna prof dr Camelia Gavrila. A fost si este o competitie care se afla in calendarul oficial al Ministerului Educatiei Nationale.

 

CAMELIA GAVRILĂ

deputat, membru în Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților

 

Olimpiada Universul cunopasterii prin lectură a fost initiată și organizată de doamna inspector general Mina Rusu de la Ministerul Educatiei in parteneriat cu Universitatea Apollonia si Inspectoratul Scolar Judetean iasi.

 

prof univ dr LĂCRĂMIOARA PETRESCU

Facultatea de Litere. Universitatea ”Al. I. Cuza”

 

Ambele evenimente sunt organizate sub egida ”Anul Cărții” in cadrul programului educational ”Romania citeste” initiat de administratia prezidentiala.

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.