SPITALUL DE URGENŢĂ BOTOŞANI AMENDAT CU 5.000 DE LEI

07/08/2019

Spitalul Judetean de Urgenta Botosani a primit o amenda de 5.000 de lei in urma controlului efectuat de Directia de Sanatate Publica la Sectia exterioara Saveni.
Verificarile au fost efectuate la ordinul Ministerului Sanatatii, dupa decesul primarului din Vorniceni, pe scarile unitatii medicale si a scos la iveala mai multe nereguli.
Comisia de control a constatat nerespectarea reglementarilor legale in vigoare privind munca in schimburi, a timpului de munca, a regimului pauzelor, luand in considerare existenta unor factori de risc in mediul de munca si capacitatea de adaptare a salariatilor.
Amenda in valoare de 5.000 de lei dispusa de inspectorii DSP survine la o luna dupa ce primarul comunei Vorniceni, Toader Leampar, a murit in sectia exterioara a spitalului din orasul Saveni, ca urmare a faptului ca, la momentul respectiv, in unitatea medicala nu se afla niciun medic de garda. Potrivit comunicatului, amenda a fost aplicata „pentru nerespectarea reglementarilor legale in vigoare privind munca in schimburi, a timpului de munca, a regimului pauzelor, luand in considerare existenta unor factori de risc in mediul de munca si capacitatea de adaptare a salariatilor”.

Unitatea medicala din orasul Saveni este sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta Botosani, iar pe 4 iulie 2019, primarul comunei Vorniceni a ajuns acolo pentru ca se simtea rau. Acesta a fost vazut de o asistenta care era de serviciu, insa, ulterior primarul a decis sa plece. La scurt timp, acesta s-a prabusit pe treptele unitatii medicale, suferind un stop cardio-respirator si nu a mai putut fi salvat.

Totodata, inspectorii Directiei de Sanatate Publica Botosani au stabilit si o serie de termene de remediere a problemelor constatate la Saveni, Spitalul Judetean din Botosani fiind obligat sa asigurare continuitatea asistentei medicale specializate prin linie de garda, sa respecte legislatia in ceea ce prive?te planificarea garzilor, fiind interzise garzile consecutive si sa faca demersurile necesare evaluarii UPU din punct de vedere al organizarii si dotarii.
Controlul efectuat de inspectorii DSP la sectia exterioara din Saveni a Spitalului Judetean de Urgenta a fost dispus de Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, imediat dupa moartea primarului din Vorniceni.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.