CONGRESUL NAȚIONAL DE NEUROȘTIINȚE MODERNE

30/10/2019

În intervalul 30 octombrie – 3 noiembrie, la Iaşi are loc Congresul Naţional de Neuroştiinţe Moderne cu participare internaţională.  Aproximativ 300 de participanți  și peste 100 de speakeri se vor reuni în capitala Moldovei pentru a dezabate teme de maxim interes din domeniul neuroștiințelor. Tema evenimentului este centrată pe provocările şi controversele întâlnite în neuroştiinţe.

Evenimentul a debutat cu acordarea de diplome, dar și înmânarea medaliei de onoare Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Aceste distincții au fost oferite personalităților care au avut un aport semnificativ atât în evoluția spitalului de Neurochirurgie Prof. Dr. Nicolae Oblu”, cât și in neuroștiință, în general.

În acest moment, peste 1 miliard de oameni din întreaga lume prezintă afecțiuni de ordin neurologic precum Alzheimer, accidente vasculare cerebrale, traumatisme cerebrale, neuroinfecţii, scleroză multiplă, boala Parkinson, tumori benigne și maligne.

Evenimentul marchează o altă etapă în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, într-un adevărat Centru de Excelență .

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.