Premiul Mihai Eminescu, câștigat la 85 de ani

16/01/2020

 

La vârsta de 85 de ani poetul Ovidiu Genaru a  fost desemnat, aseară, laureat al Premiului  National de Poezie “Mihai Eminescu” pentru Opera  Omnia, în cadrul unei gale speciale care a avut  loc la Casa Sindicatelor din municipiul Botoșani. Acesta a devenit astfel cel de-al 29-lea laureat al  celui mai mare premiu de poezie din Romania,  decizia fiind luată de un juriu condus de  președintele Uniunii Scriitorilor din Romania,  Nicolae Manolescu.  Totodată, Genaru a devenit și cetățean de  onoare al municipiului Botoșani.

Pentru marele premiu au fost nominalizați poeții:  Ovidiu Genaru, Vasile Dan, Nichita Danilov,  Marian Drăghici, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop,  Cassian Maria Spiridon, Lucian Vasiliu și Matei  Visniec.

,,Este foarte greu nu fii critic literar în Romania  de azi, este foarte greu fii poet“, a afirmat un  membru al juriului. Cei prezenți la gala au vorbit despre Eminescu.

,,Generația mea vine din alta lume” a spus Ovidiu  Genaru. Ovidiu Genaru s-a născut la 1934 la Bacău. A  absolvit studiile liceale în localitatea natala, după  care a urmat Institutul de Cultura Fizica din  București, pe care l-a absolvit în 1957. Ulterior,  a lucrat profesor de gimnastica la Scoală  Sportiva din Bacău, iar din 1966 a lucrat, timp de  opt ani, redactor la revista “Ateneu”. A debutat în poezie în 1966 cu volumul “Un sir  de zile”, în colecțiaLuceafărul” a Editurii  pentru Literatură.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.