Spitalele au intrat în carantine

10/02/2020

Cum în județul Botoșani este avalanșă de viroze, pneumonii și gripă, iar în Romania autoritățile au declarat epidemie de gripă, și la Spitalul Județean de Urgență, ca și în alte spitale din țară s-au luat măsuri pentru ca virusul să nu se împrăștie și mai mult.
Așadar, programul de vizită a fost redus, iar pe secție are voie doar un singur vizitator care trebuie să poarte mască, halat și botoșei.
Vizitatorii pot să-i vadă pe cei aflați în spital doar între orele 15.00.-17.00, iar timpul de vizită este de maxim 15 minute.

Este interzis accesul vizitatorilor în secții precum: ATI, Neonatologie, Boli Infecțioase și Pediatrie și nu au voie în spital vizitatori care prezinta simptome de răceală.
De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apa și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos, alimentație bazată pe legume și fructe, odihna și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă.

54 de cazuri de gripă au fost raportate în ultima săptămână la Botoșani, ceea ce înseamnă de trei ori mai multe că în săptămânile trecute.
O creștere alarmantă s-a înregistrat și la viroze și pneumonii, unde peste 3.200 de botoșăneni au fost diagnosticați cu aceste afecțiuni.
În Romania, numărul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 25.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.