Despre noi

 

Într-o lume aflată într-o permanentă dinamică, într-o societate plină de contradicții, fiecare membru al comunității, indiferent de vârstă, are nevoie de un spațiu în care să se poată exprima. Tinerii sunt o forță prin ceea ce pot deveni, iar părerile lor trebuie și merită cu adevărat să fie auzite. Acesta este doar unul dintre motivele care au condus la idea înființării unui post de televiziune dedicat tinerilor și în special studenților, care să ofere informații oneste, de interes public, lipsite de ingerințe politice sau economice.

Gândit iniţial ca o platformă de instruire practica a Universităţii “Apollonia” din Iaşi, în domeniul Comunicare-Jurnalism, postul de televiziune “Apollonia TV” joacă un dublu rol: să profesionalizeze studenții în activităţile specifice televiziunii și să transmită emisiuni care să reflecte zonele de interes ale tinerilor: Educație, Carieră, Sănătate, Joburi Studențești, Economie, Sport, Arte,  IT&C, Entertainment.

Demersul Universității “Apollonia” se înscrie în tendința instituțiilor academice din România de a-și crea propriile platforme media sau multimedia, care să ofere studenților posibilitatea de a acumula experiență profesională încă din timpul studiilor, fapt util în obținerea unui loc de muncă imediat după absolvire. Mai multe universități din țară sunt implicate, în prezent, în deschiderea unor posturi de televiziune dedicate tinerilor, cu fonduri proprii sau europene.

img3

La nivel local, nu există un post de televiziune de nișă, cu informații dedicate tinerilor. Televiziunile locale sau regionale existente în Iași: TeleM, Iași TV Life,  Prima TV,  TVR Iași promovează un format generalist, în care se regăsesc extreme de puține emisiuni adresate exclusiv persoanelor tinere. Apollonia TV va fi practic, primul post de televiziune informativ, dedicat tinerilor din România.

Pentru inceput, ne intâlnim pe www.apolloniatv.ro

Potrivit  anexei  din Licența audiovizuală nr. TV-C615-01.11.2011, Apollonia TV va transmite în rețelele de cablu programe proprii 24 de ore zilnic, în aria municipiului Iaşi. Graficul emisiei va fi următorul: emisiuni – 2 ore, reluări ale emisiunilor din zilele precedente – 4 ore, videoclipuri muzicale – 2 ore, precum și  cartoane informative și publicitare – 16 ore. Pentru început însă, Apollonia TV s-a lansat pe Internet, programele sale putând fi urmărite pe www.sclubtv.ro.

Target: 150.000 de studenți, liceeni și tineri absolvenți

Publicul țintă pe care îl vizează Apollonia TV se înscrie în intervalul de vârstă 15 – 35 de ani: elevi, studenți și tineri absolvenți.  Iașul are o lungă tradiție academică și, potrivit ultimelor date statistice, la universitățile de stat și private din oraș sunt înscriși 75.000 de studenți, din toată Moldova. Dacă la această cifră adăugăm un numar dublu de elevi din clasele liceale și tineri până în 35 de ani, publicul țintă al Apollonia TV ar putea fi estimat la 150.000 de persoane.

Grila de programe: dinamică, interactivă, interesantă

Structura de programe este axată pe realizarea unor emisiuni informative (60%), educative (20%) și de divertisment (10%). Vor fi abordate toate genurile jurnalistice, de la știri la reportaj, documentar sau talk-show. Din grila de programe nu lipsesc emisiunile interactive de tip talk-show pe teme de educație și cultură (Oameni de succes, Identități culturale, Studioul de poezie, Moștenitorii lui Socrate, De ochiul artei, Clubul de seară, Spectacol și spectator, Confesiuni literare), sănătate (S.O.S. – sănătate, optimism, sport) sau divertisment (Top 10 Apollonia, Filmele săptămânii), la care vor fi invitați să participe în studiourile postului TV atât personalitațile și profesioniștii din Iași, cât și elevii, studenții sau absolvenții.

Echipă mixtă, de profesioniști și studenți la Jurnalism

Dacă studenții sunt personajele principale ale producțiilor Apollonia TV, tot ei sunt și cei care dau viață emisiunilor, fiind îndrumați de jurnaliști profesioniști, cu o experiență îndelungată în mass-media și în special în televiziune.

Echipa redacțională care lucrează în prezent la acest proiect este formată, în mare măsură, din studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Comunicare-Jurnalism din cadrul Universității “Apollonia”. Apollonia TV nu este însă un post de televiziune accesibil doar studenților de la Universitatea “Apollonia”.

În prezent, în echipa postului colaborează și profesionişti sau studenți de la universitățile de stat: Universitatea “Al.I.Cuza”, Universitatea de Medicina și Farmacie “Gr. T.Popa” și Universitatea de Arte  “George Enescu”.

Menţionăm că din punct de vedere tehnic, postul de televiziune este dotat cu aparatură necesară pentru realizarea programelor proprii propuse (aparatură emisie, staţii grafice, camere HD etc). De asemenea, spaţiul destinat studioului este amenajat şi compartimentat corespunzător funcţionării unui post TV: doua platouri (însumate au 70 mp), camera emisie, camera pentru editare video, redacţie.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.