Elev agresat de învățător

22/10/2018

 

Anchetă în plină desfășurare la Școala din  localitatea Viișoara, județul Botoșani, după ce  părinții unui copil s-au plâns că fiul lor de 8 ani a  fost strâns de gât de învățător.  L-ar fi găsit cu răni pe gât și îngrozit, spun oamenii, și cu greu au reușit să-l liniștească. Familia a făcut plângeri la Poliție și Inspectoratul  Școlar. Între timp, cadrul didactic acuzat că a agresat un elev în clasa I și-a dat demisia din  învățământ și s-a internat în spital.

Polițiștii au deshis un dosar penal pentru  purtare abuzivă, iar micul va urma un program de  consiliere psihologică.  Lovit și speriat. Așa și-au găsit oamenii copilul de  opt ani, când s-au dus să-l ia de la școală. Îl credeau în siguranță la ore, dar s-au înșelat când  au vorbit cu băiețelul care le-a povestit că  învățătorul l-a strans de gât.

Cazul a intrat în atenția reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean care au demarat o anchetă la Școala din Viișoara.  Profesorul nu se află la prima abatere. În urmă cu un an a lovit o elevă.

Atunci, învățătorul a scăpat cu un avertisment scris și a fost mutat la altă clasă. De această  dată, părinții elevului au cerut anchetă serioasă.

În paralel și polițiștii botoșăneni au demarat o anchetă. Elevul agresat va intra într-un program de consiliere. La fel și părinții acestuia.

Cât despre învățătorul acuzat de agresiune, pe  lângă faptul că acesta și-a dat demisia, bărbatul a comunicat școlii care are probleme de sănătate și s-a internat în spital.

 

Brandusa Poclid

Octav Negura

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.