60.000 de sarmale pregătite de autorităţi pentru pelerini

15/10/2018


60.000 de sarmale, şi toate pregătite de municipalitatea ieşeană pentru pelerini. Unii dintre ei au stat la rând şi au aşteptat şi 20 de ore să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. În tot acest timp aproape că nu au mâncat nimic şi s-au hrănit doar cu … apă şi un colţ de pâine. Aşa că masa oferită de municipalitate după slujba închinată Sfintei Cuvioase Parascheva a fost o adevărată binecuvântare.

După ce au stat la slujbă, pelerinii s-au aşezat, civilizat, la rând la sarmale. Primarul a fost cel care a dat tonul.

Mulţumesc pentru că aţi venit în primul rând să vizitaţi oraşul, vă doresc să vă întoarceţi acasă sănătoşi. Poftă mare! Este o masă pentru pelerini, pentru toţi pelerinii. Nu contează statutul social al acetora. Nu contează dacă au sau nu au tot ce se cuvine pentru a pune pe masă. Important e că ce facem e cu dragoste. Mulţumesc şi colegilor mei care s-au implicat şi în acest an. Vă doresc poftă mare, să gustaţi cu plăcere! Să ştiţi că este verificat şi să mai veniţi şi altă dată la Sfânta Cuvioasa Parascheva“, a precizat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Pelerinii, veniţi din toate colţurile ţării. dar şi de peste hotare, nu s-au oprit din laude la adresa gospodinelor care au preparat sarmalele.

La fel de gustoase li s-au părut că au fost şi plăcintele poale-n brâu, plăcinta cu dovleac sau cea cu varză. După ce s-au ospătat bine pelerinii şi-au stinse setea cu un pahar de apă plată sau cu … vin.

Anda Matei

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.