Ieşenii sunt chemaţi din nou la referendum

01/11/2018

Ieşenii sunt chemaţi încă o dată la referendum. Ei trebuie să spună dacă mai vor sau nu în oraş maşini second hand care poluează. Asta cere  primarul Mihai Chirica, să nu mai fie maşini care să nu respecte normele de mediu impuse de Uniunea Europeană.

Nu este pentru prima dată când primarul Mihai Chirica anunţă că   nu mai vrea pe străzile din oraş maşini care să polueze. Ca şi alţii, edilul afirma că Iaşul a devenit un cimitir al maşinilor second-hand. Acum, vrea parerea iesenilor si este dispus sa organizeze un Referendum pe aceasta temă.

“Să declanşăm o procedură de Referendum local prin care să cerem punctul de vedere al cetăţenilor municipiului Iaşi pe câteva teme legate de acest lucru. Vrem să ştim dacă sunt de acord să mai primim în municipiul Iaşi maşini cu normă de poluare sub EURO3, dacă sunt de acord să mai primim în zona centrală autoturisme poluante sub EURO4, dacă sunt de acord cu alte măsuri de îndepărtare şi descurajare a cumpărării acestor tipuri de autoturisme din faşă astfel încât să nu atentăm asupra dreptului constituţional de a-şi achiziţiona un bun de pe orice piaţă îl găseşte” a afirmat Mihai Chirica, primarul Iaşului. 

Şi în Capitală a fost făcută o propunere asemănătoare. Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE, propune organizarea unui referendum pe 27 ianuarie 2019. El vrea să-i întrebe pe bucureşteni dacă doresc restricţionarea accesului auto în interiorul zonei centrale a Municipiului Bucureşti prin implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete.

Anda Matei

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.