TUDOREL TOADER, REALES ÎN FUNCȚIA DE RECTOR A UAIC

13/03/2020

Miercuri, 11 martie 2020,Tudorel Toader a fost reales în funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, pentru un nou mandat ce se întinde pe o perioadă de 4 ani. Fostul ministru al Justiției a câștigat cursa pentru șefia Universității la o diferență de 73 de voturi față de conferențiarul Adrian Muraru, singurul său contracadidat. La scrutin au fost prezente 594 de profesori și cercetători titulari, din toți cei 861 care aveau dreptul de a-și exercita votul. Tudorel Toader a obținut 283 de voturi, iar contracanditatul său 210 voturi. De asemenea, au fost și 101 voturi anulate.

Pentru noul său mandat,rectorul a menționat că va continua programul managerial pentru mandatul anterior, dar va aduce și câteva elemente de noutate.

Atât cadrele didactice, cât și studenții l-au acuzat pe Tudorel Toader că ar fi amânat luare unei decizii în ceea ce privește suspendarea activității didactice tocmai din cauza alegerilor  pentru funcția de rector, acuzații pe care șeful instituției le neagă cu vehemență.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.