A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU EUROPARLAMENTARE

30/04/2019

Campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European a început sâmbătă, iar 286 de posturi de radio şi televiziune din întreaga ţară şi-au manifestat intenţia de a o reflecta.

Pe 25 mai, la ora 7:00, campania electorală se va încheia, iar cei peste 18.949.141 de alegători vor fi chemaţi la urne pe 26 mai.

Cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua de referinţă inclusiv, au dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European.

Nu au drept de vot persoanele diagnosticate cu boli mentale severe şi persoanele care, în ziua de referinţă, sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale. Cetăţenii români care au drept de vot şi au împlinit, până în ziua de referinţă inclusiv, vârsta de 23 de ani au dreptul de a fi aleşi în Parlamentul European.

Utilizarea locurilor speciale pentru afişaj electoral este permisă numai pentru partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri, precum şi pentru candidaţii independenţi.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.