Aeroportul Internațional Iași, în regres

13/09/2018

De peste jumătate de an Aeroportul Internațional Iași este în regres. La Iași, s-a produs cea mai mare scădere de trafic aerian, în comparație cu rezultatele obținute în perioada 2012-2016, mult sub tendințele actuale din România. Aşa declară deputatul PNL Marius Bodea.

Liberalul acuză că s-a produs o scădere bruscă în ceea ce priveşte numărul pasagerilor pe ruta Iași-București. Această rută internă a înregistrat o scădere de aproximativ opt procente la numărul de pasageri.

“Nu este nici o situație comparabilă în România. Clujul a Rămas spre exemplu cu același trafic. Alte aeroporturi din România au crescut traficul pe ruta Iași – București. Iașiul a scăzut 8 procente” a declarat Marius Bodea, lider PNL Iași

Scăderea numărului de pasageri este corelată, implicit, cu numărul de turiști. O situație comparativă pe prima jumătate a acestui an, raportată la prima jumătate a anului trecut, estimează o creștere a numărului de turiști în Cluj cu 9,9%, Oradea cu 17,5%, în Suceava cu 7,4%. În schimb, numărul de turiști în municipiului Iași a scăzut cu 1,8%.

“Oriunde, în orice manual de bussines, o să găsiți că indicatorul atractivității economice la un oraș care are și aeroport se poate măsura. Este numărul de pasageri pe rutele interne. Asta arată atractivitatea economică. Scăderea pe care a dus-o la aeroportul Iași se reflectă în primul rând datorită scăderii atractivității economice a orașului nostru” a adaugat Marius Bodea, lider PNL Iași.

O altă critică adusă de fostul şef de la Aeroportul Iaşi este faptul că nu au fost recuperați nici acum cei 400 de mii de dolari de pe urma biletelor vândute și plătite de ieșeni companiei aeriene Air Valle.

Mădălina Cronț/ Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.