Ajutoare alimentare pentru ieşeni

Ajutoare alimentare pentru ieşeni

14/06/2016

Săptămâna aceasta au demarat procedurile de distribuţie a pachetelor cu alimente destinate celor mai defavorizate persoane din judeţul Iaşi. Anul acesta, cutiile care vor fi livrate beneficiarilor vor conţine zece alimente.

La nivelul județului Iași a început distribuirea ajutoarelor alimentare achiziționate prin intermediul Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Cutiile cu ajutoare alimentare sunt livrate către primării de către o societate selectată de către Ministerul Fondurilor Europene. Livrarea produselor către autoritățile locale se va realiza până la începutul lunii august.

„În judeţul Iaşi sunt alocate peste 358.000 de cutii. Vor fi făcute grafice de livrare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Noi am constituit la nivelul Instituţiei Prefectului o comisie care verifică, atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ, alimentele distribuite” – Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

În cadrul acestui program, fiecare beneficiar final primește două cutii cu conținut identic. Fiecare cutie conține următoarele produse alimentare: 1 kg făină de grâu, 2 kg de mălai, 400 grame de paste făinoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahăr, o conservă de carne de vită, o conservă pateu de ficat de porc, 1 kg de orez, o conservă de pastă de tomate și 500 grame de fasole boabe.

„Fiecare primărie va stabili, după primirea alimentelor, un grafic de distribuţie către beneficiarii respectivi. Vorbim despre persoane cu venituri reduse, persoane aflate în situaţii de risc” – Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Alimentele distribuite în cadrul acestor tipuri de programe au cunoscut o permanentă diversificare pornindu-se de la două, trei alimente în primii ani – făină, mălai, zahăr, și ajungând la zece alimente în prezent.

Cosmin Dan

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.