APARATURĂ DE TOP LA SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ „PROF. DR. NICOLAE OBLU” IAŞI

30/10/2019

Ora exactă în medicină se dă la Iași, la SpitalulClinic de Urgenţă „Prof. Dr. N Oblu”. Unitatea medicală a fost dotată în acest an cu aparatură ultramodernă în domeniul neurochirurgiei. Cel mai performant robot din generația a treia utilizat în chirurgia spinală și neurochirurgie se află la Iași. Este vorba despre Mazor X. În prezent, robotul este singurul de top existent în lume, utilizat în chirurgia spinală. Noutatea acestui tip de robot o constituie instrumentul de ghidare a șuruburilor introduse pe vertebrele coloanei. În primă instanță, operația se realizează virtual, având la bază softurile deținute de robot. Următorul pas îl reprezintă fixarea traiectoriei, a nivelului, dar și a unghiului șurubului, iar mai apoi robotul preia datele înregistrate și indică chirurgului locul unde este fixat să aibă loc incizia. Potrivit managerului Spitalului de Neurochirurgie, robotul poate fi folosit exclusiv în cazuri de patologie traumatică, tumorală, degenerativă, cât şi în diformităţi ale coloanei, cum sunt scoliozele la copii.

Modernizarea Spitalul de Neurochirurgie continuă și în perioada imediat următoare prin achiziționarea aparatelor  de sterilizare a saloanelor, roboţi mobili de dezinfecţie, sterilizatoare la temperatură joasă cu peroxid de hidrogen şi sterilizatoare cu abur necesare dezinfectării spaţiului destinat pacienţilor. Unitatea medicală a înaintat procedurile către Sistemul Electronic de Achiziții Publice, valoarea contractului fiind estimată între 1,8 milioane și 3,7 milioane de lei. Și investițiile nu se opresc aici. Managerul spitalului, Lucian Eva ne-a vorbit despre aparatura care urmează să fie implementată în viitorul apropiat în SpitalulClinic de Urgenţă „Prof. Dr. N Oblu”.

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este o unitate sanitară publică a cărei faimă, datorată unei istorii de peste 40 de ani, este confirmată și îmbogățită de performanțele actuale.

<strong> </strong>

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.