ATENEUL NAȚIONAL DIN IAȘI VA FI DECORAT DE CASA REGALĂ

09/03/2020

În cadrul conferinței susținute în ziua de 9 martie, managerul Ateneului Național din orașul Iași, Andrei Apreutesei a declarat că insitutiția va primi,,Medalia Regală pentru Loialitate” din partea Casei Regale.

Conform Decretului Regal privind Regulamentul Medaliei Regale pentru Loialitate,  ce se regăsește pe site-ul Casei Regale a României, medalia se acordă membrilor merituoși ai Casei Majestății Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai acesteia, atât de pe teritoriul României, cât și de peste hotare.

Această decorație reprezintă semnul prețuirii Majestății Sale față de românii sau străinii care au dovedit loialitate și încredere în destinul Familiei Regale din România, făcând eforturi și, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefăcătoare ale Coroanei în țară noastră. Medalia va fi acordată unui număr de maximum 250 de personalități în viață, aflate în România sau în străinătate. Aleșii pentru decernarea acestei importante distincții vor fi personalități care au făcut sau fac parte din Casă Majestății Sale, din societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomației, precum și din organizații naționale sau internaționale.

Managerul Ateneului Național din Iași a fost informat despre această distincție prin intermediul unei scrisori primite din partea conducerii Palatului Elisabeta.

Distincția se va acorda în timpul unei ceremonii ce va avea loc la Castelul Peleș, miercuri 11 martie 2020.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.