Atenţie cui răspundeţi la telefon

12/09/2018

După o vară liniştită au apărut iar tentativele de înşelăciune prin telefon. De data aceasta, infractorii nu mai folosesc metoda accidentul rutier. Oamenii legii spun că astfel de cazuri sunt tot mai dese  iar scenariile tot mai diverse. Nu de puţine ori s-a dovedit că de fapt cei care apelează telefonic sunt infractori aflaţi deja în spatele gratiilor.

Chiar dacă nu mai folosesc metoda accidentul, ei şi-au păstrat însă obiceiul de a suna la telefon persoane vârstnice. O femeie de 64 de ani a refuzat să cadă în plasa răufăcătorilor şi a contactat imediat poliţiştii.

O femeie a fost contactată de o persoană necunoscută care i-a transmis faptul că nepotul său a fost victima unui accident casnic. Mai exact, ar fi explodat centrala termică şi l-ar fi rănit” a declarat Anca Vîjiac, purt cuv IPJ Iaşi.  

Persoana necunoscută  ar fi solicitat 10.000 de euro pentru intervenţia chirurgicală necesară nepotului femeii. Aceasta nu a dat curs solicitării persoanei necunoscute dar a făcut o sesizare la poliţie. Oamenii legii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a identifica cine este autorul.

“În acest context, recomandăm cetăţenilor care sunt contactaţi de persoane necunoscute şi le sunt aduse la cunoştinţă informaţii cu privire la faptul că rudele lor au fost victime ale unui accidente casnice, rutiere sau de altă natură, să solicite date cu privire la unitatea medicală şi să verifice dacă persoanele sunt sau nu internate acolo” a adăugat Anca Vîjiac, purt cuv IPJ Iaşi.  

Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă. Între timp anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei.

Anda Matei / Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.