Balul Unirii, la Palatul Culturii

18/02/2019

Consiliul Judeţean Iaşi a organizat un Bal la Palatul Culturii din Iaşi, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

 

La evenimentul cultural artistic organizat la Palatul Culturii din Iaşi au fost prezente 450 de persoane.  Printre cei care au răspuns invitaţiei au fost şi membri ai guvernului Dăncilă.  Au fost şi absenţe notabile: primarul Mihai Chirica. Nici liberalii nu au fost prezenţi. Manifestările cultural-artistice s-au încheiat cu lansarea a 2019 lampioane.

 

”Este un eveniment de o importanţă deosebită pentru noi, toţi, pentru toţi românii. Prea puţini ştiu că unirea şi tratativele pentru unitate au început în 1856 în comuna Bârnova, la Vişani, departe de privirile şi vocile celor care nu voiau această unire. Din 1859, unirea a pornit de la Iaşi. Istoria ne arată că Iaşiul a fost martorul celor trei uniri: în 1601 a fost unirea făcută de Mihai Viteazul, în 1859 a fost unirea lui Cuza şi unirea din 1918. Iaşiul este oraş istoric nu doar declarativ, ci şi prin lege, începând din luna decembrie. Ne dorim ca Balul să se repete şi la anul, pentru că Balul Unirii ne reprezintă. ”- a declarat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.