Bani de la UE pentru propria afacere

07/02/2020

Ai o idee de afacere, dar nu ai bani că visul tău să revină realitate. Ei bine, Uniunea Europeana te ajută.
Astăzi s-a lansat la Botoșani un proiect intitulat “Start-up social Nord Est”, finanțat din fonduri europene care își propune să-i ajute din punct de vedere financiar pe cei din aceasta regiune care intenționează să înființeze întreprinderi sociale în cadrul cărora angajează cinci persoane.

Proiectul își propune dezvoltarea competențelor cheie necesare pentru înființarea unei întreprinderi sociale în rândul a 102 persoane din regiunea Nord Est, sprijinirea creării și dezvoltării a 21 de întreprinderi sociale, precum și a 105 noi locuri de muncă, prin acordarea de sprijin financiar și furnizarea de servicii personalizate de consiliere adresate persoanelor din aceasta regiune care vor să înființeze întreprinderi sociale.

Cei care vor să își facă o afacere prin intermediul acestui proiect trebuie să știe câteva lucruri importante.

Se acordă valoarea maximă a ajutorului minimis de 100.000 de euro beneficiarilor care angajează cinci persoane în cadrul întreprinderii sociale nou înființate, cel tărziu la trei luni de la semnarea contractului de subvenție.

Proiectul este implementat de Direcția de Asistenta Sociala Botoșani în parteneriat cu Asociația “Partener”- Grupul de inițiativă pentru dezvoltarea locala Iași și SC Locativă Botoșani.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.