Bani pentru Institutul Regional de Oncologie

20/02/2019

Spitalele îşi pot recupera banii pentru achiziţiile făcute în perioada 2014-2017. Pe lista Ministerului Sănătăţii se află şi Institutul Regional de Oncologie. Conducerea unităţii medicale va recupera 110.000 de euro, bani care la rândul lor vor fi investiţi în aparatura medicală şi într-un centrul de paleaţie.

 

Un proiect pe fonduri europene permite ca spitalele să îşi primească banii investiţi în proiecte derulate în perioada 2014 – 2018. O parte din aceste sume vor fi rambursare celor de la Institutul Regional de Oncologie.

 

”Aceşti bani ne intră direct în fondurile noastre de investiţii, o parte au fost făcute prin DSP şi Ministerul Sănătăţii. Sperăm că o parte dintre aceştia se vor întoarce şi la insitut, pentru dorinţele noastre de dezvoltare, pentru investiţiile pe care vrem să le facem în anul acesta.” – a declarat Gabriel Dimofte, director medical IRO Iaşi

 

Cu ajutorul rambursărilor  cei de la Institutul Regional de Oncologie speră să vor reuşi să îşi finanţeze  viitoarele proiecte. Astfel, banii care vor intra în sistem şi vor produce, evident, o creştere a calităţii a serviciilor medicale pe care le putem presta.

 

”Vrem să terminăm în primul rând Centrul de Paleaţie, care este un obiectiv fundamental pentru noi. Sperăm să fie gata anul acesta. Vor fi 30 de paturi de paleaţie, ceea ce va însemna o creştere semnificativă a îngrijirii acestor pacienţi. Vrem să terminăm încă un accelerator. Avem speranţe mari că va fi o achiziţie a Băncii Mondiale pentru un nou accelerator de particule pentru IRO.” –a declarat Gabriel Dimofte, director medical IRO Iaşi

 

Şi planurile nu se opresc aici. Sunt foarte multe echipamente de care Institutul Regional de Oncologie are nevoie pentru tratamentul şi diagnosticul pacienţilor.

 

Anda Matei, Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.