BISERICĂ LUMINATĂ ÎN CULORILE TRICOLORULUI

23/11/2018

Imagini superbe oferite de o biserica din județul  Botoșani. Pereții lăcășului de cult au fost  luminați în roșu, galben și albastru, pentru a marca  în acest mod Anul Centenar.

Inițiativa aparține preotului din satul  Victoria, comună Stăuceni, care vrea ca, în  acest mod, să pună biserica în valoare .

Preotul Costin Andrei de la Parohia Victoria, din  comună Stauceni, a achiziționat un sistem de  iluminat ornamental cu ajutorul căruia  proiectează pe fațada bisericii culorile  drapelului național. El susține că prin acțiunea  să marchează 100 de ani de la Marea Unire, însă,  în același timp, transmite un mesaj de comuniune  între Biserica și poporul român.

Aseară, satul a răsunat de Imnul național,  interpretat, în față bisericii, lângă bustul  Prea Fericitului Părinte Teoctist, de corul condus  de profesorul Laurențiu Palade.

Biserica Adormirea Maicii Domnului de la Victoria  este ctitoria fostului patriarh Teoctist  Arapașu. Tricolorul de pe această biserica va  rămâne aprins până la sfârșitul anului  .

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.