Campanie de informare pentru viitorii stranieri

18/09/2018

Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, s-a aflat ieri, 18 septembrie la Iași pentru promovarea proiectului ”Informare acasă! Siguranță în lume!”, campanie ce-i vizează în special pe românii care intenționează să plece la muncă sau la studii în străinătate.

 “Încercăm să facem această prevenție și în situația în care vor să plece la risc vrem să le aducem la cunoștințe că statul român nu-i abandonează și încercăm să le venim deîndată în sprijin. Locurile de muncă care sunt garantate de statul român sunt cele care se găsesc prin intermediu agențiilor județene de ocupare a forței de muncă. Există rețeua Eurex, o rețea europeană și acolo pot găsi variantele unui loc de muncă în afara granițelor garantat de statul român”, a declarat ministrul Pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

În primul rând un cetățean informat considerăm că este un cetățean câștigat. Cu toții am aflat chiar chiar în urmă cu câteva zile de existența unui caz de sclavie modernă în Italia și în aceeași zi, la diferență de 30-40 de minute am aflat de existența unui alt caz similar în Marea Britanie.Prin intermediul acestei campaniei vrem să precizăm că nu încercăm să-i convingem pe cetățenii români săplece la muncă în afara granițelor dar nu-i putem opri. De aceea, încercăm sș le aducem la cunoștință care sunt locurile de muncă garantate de stat și care sunt pericolelor la care ei se supun înm momentul în care ei aleg un loc de muncă printr-o anumită firmă care poate să nu existe așa cum am văzut cazurile înainte menționate, firme luate de pe internet, firme care nu oferă garanții, începând de la firmele care asigură transportul cetățenilor spre destinațiile dorite și mai apoi firmele care spun ei plasează forță de muncă și de fapt nu există un contract de muncă sau dacă există nu sunt respectate clauzele discutate înainte de plecare”, a mai adăugat ministrul Pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Madălina Cronț

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.