COD PORTOCALIU DE FURTUNĂ ÎN TREI SFERTURI DE ȚARĂ

27/06/2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare de tip cod portocaliu de furtună care vizează 25 de județe din țară și una de tip cod galben pentru alte câteva județe. Astfel, codul portocaliu a intrat în vigoare joi la ora 13:00 și expiră vineri la ora 01:00.

Astfel, în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcari electrice și averse torențiale. Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Codul galben intra în vigoare joi seară la ora 20:00 și expira vineri la ora 01:00. În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificari ale vântului, vijelii, descărcari electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.