Concurs de traducere pentru elevi

30/10/2018

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează cea de a patra ediție a Concursului de traducere și retroversiune. Manifestarea este inclusă în cadrul ediției a V-a a Festivalului Teodorenii. Competiția se adresează exclusiv elevilor de liceu din județul Iași. Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru două texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri. Textele vor fi redactate în format editabil și vor fi trimise până p28 noiembrie.

“Ediţia a patra a concursului de traducere şi retroversiune care se desfăşoară în cadrul Festivalului Teodorenii are ca temă un fragment din Hukleberry Finn. Este vorba de traducerea unei pagini, 2.500 de pagini, din engleză în română, iar din română în engleză o pagină din Hronicul măscăriciului Vălătuc” a afirmat Mihaela Morariu, purtor cuvant Biblioteca Judeţeană Iaşi.

Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii.

Premiile concursului de Traducere şi retroversiune sunt extraordinar de atractice. Premiul I este în valoare de 500 de lei; premiul al II-lea – 400 de lei; premiul al III-lea – 300 de lei. Se vor mai acorda diplome și premii speciale următorilor clasificaţi” a completat Mihaela Morariu, purtor cuvant Biblioteca Judeţeană Iaşi.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 6 decembrieora 14.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași.

Anda Matei/ Emil Pralea

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.