Condiţii mai bune de tratament şi cazare pentru micii pacienţi din judeţul Botoşani

20/09/2018

După 18 ani, timp în care copiii care avea probleme în sfera ORL erau trataţi într-o secţie mică, cu puţine paturi şi condiţii nu tocmai conforme, acum aceştia vor fi cazaţi în saloane complet renovate. Noul compartiment ORL de la pediatrie a fost inaugurat, dar medicii mai au nevoie de un aparat extrem de necesar, şi anume un fibroscop, pentru a nu mai trimite pacienţii la Iaşi.

Noul compartiment ORL, de la pediatrie, care va funcţiona la etajul doi al unităţii medicale, are o capacitate de 15 paturi. Saloanele au fost renovate şi dotate cu mobilier nou. În secţie există sală de intervenţii şi un salon post-operator, dar pentru că micii pacienţi cu anumite probleme de sănătate să nu mai fie trimişi la Iaşi, e nevoie şi de un fibroscop.

Acestă investiţie era extrem de necesară, având în vedere vechea locaţie unde erau trataţi micii pacienţi cu probleme medicale în sfera ORL. Inaugurarea compartimentului s-a făcut în prezenţa cadrelor medicale şi a oficialităţilor judeţului. Costurile cu lucrările realizate în compartimentul ORL pediatrie s-au ridicat la 120.000 de lei şi provin din fondurile proprii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani.

Carmen Stan

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.