Conferința Națională EU RO Governance – ediția a IV-a

25/06/2019

În perioada 23 – 25 iunie 2019 la Iași a avut loc Conferința Națională EU RO Governance – ediția a IV-a, ce și-a propus să creeze cadrul pentru schimbul de bune practici între participanți despre proiecte finanțate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Politica de Coeziune. Activitățile Conferinței vor fi axate pe dezvoltarea unui cadru de participare și dialog pentru a indentifica viitoare oportunități de colaborare interinstituționale, pentru a accesa mai eficient fondurile europene, pentru a crea noi abordari în transmiterea informațiile legate de investițiile europene în rândul cetățenilor. Conferința reunește la Iași 45 de reprezentanți din instituții educaționale, reprezentanți din sectorul ONG și reprezentanți din administrația publică locală și centrală, persoane implicate în gestionare de proiecte cu fonduri europene.

   Conferința este parte a activităților proiectului ”Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene”, proiect implementat de Asociația EuroDEMOS cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în perioada martie 2018 – iunie 2019.  Proiectul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul politicii de coeziune a Uniunii Europene a cuprins activități de creștere a vizibilității politicii de coeziune a Uniunii Europene: Cercetare “Politica de coeziune a Uniunii Europene în Iași”, Campanie publică de conștientizare în Regiunea Nord-Est, Campanie online de conștientizare la nivel național, Campanie media de promovare la nivel regional, Conferința multiregională “EU RO Governance”.

   Conform evaluării experților de la Comisia Europeană proiectul a fost apreciat ca fiind relevant pentru obiectivele programului, original și apropiat de cetățeni, demonstrând că aduce valoare adăugată în comparație cu inițiativele existente în alte regiuni din Europa, echipa de proiect fiind calificată și cu expertiză.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.