Congresul Universității Apollonia la cea de-a XXIX ediție

28/02/2019

Universitatea „Apollonia” din Iași continuă activitatea academică meritorie, bine apreciată în comunitate. Ca în fiecare an în perioada 28 februarie – 3 martie este organizat Congresul Universității Apollonia sub sloganul ”Pregătim viitorul promovând excelența”.

Cea de-a XXIX ediție a găzduit întreaga comunitate academică atât din iași cât și de peste hotare. Congresul cuprinde numeroase manifestări științifice pe diverse teme de studiu și întâlniri cu personalități.

Conf. univ. Mina Maria Rusu, Inspector General Ministerul Educației: – Vin în fiecare an cu multă plăcere  la acest Congres, nu doar din perspectiva apartenenței la instituția care se numește Ministerul Educației. Anul acestaCongresul este organizat şi sub semnul “Anului Cărţii în România”. Nu în ultimul rând, se vor sărbători 100 de ani de Cartea Românească, editura Uniunii Scriitorilor.  

Mihail Orzeață,  profesor universitar:  Controverse privind manipularea maselor” este o temă de mare actualitate, a fost întotdeauna, chiar dacă unii spun că manipularea s-ar fi născut cumva mai târziu. Realitatea este că oamenii au manipulat, dacă vă amintiți Biblia, la început a fost cuvântul și sunt mulți oameni inclusiv din antichitate, prin cuvânt manipulăm, conștient sau nu.

Printre participanți s-au aflat și personalități din alte  medii academice.

Prof. univ. Sanda Maria Ardeleanu, directorul Bibliotecii Universitare Ștefan cel Mare din Suceava: – Este un Congres memorabil. Substanţa congresului este una excepţională. Am participat la o conferinţă care s-a transformată într-o dezbatere. Personal am renunţat la una dintre intervenţiile mele pentru a lua parte la această conferinţă. Faptul că s-a vorbit de un secol de Cartea Românească, faptul că vorbim de „Anul cărţii”, pentru că se ştie că anul 2019 este un an declarat ca fiind Anul cărţii”, s-a vorbit şi se vorbeşte foarte mult despre carte, despre ceea ce înseamnă rolul cititului în dezvoltarea capacităţilor intelectuale, faptul că mari personalităţi, edituri, oameni care se ocupă, s-au ocupat de carte au fost rememoraţi, faptul că limba maternă – limba română beneficiază de o masă rotundă, mă fac să afirm fără nicio exagerare că acest congres este unul dintre cele mai importante din spatiul românesc.

Congresul Universității Apollonia se derulează sub sloganul ” Pregătim viitorul promovând excelența” şi abordează domenii diferite care confirmă poziționarea locală, regională și, de ce nu, națională a Universității noastre.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.