Controale la clinicile de chirurgie estetica

19/02/2019

Ministrul sanatatii cere inchiderea tuturor clinicilor estetice care functioneaza ilegal. De aceea au fost demarate controale la nivel national in toate clinicile estetice. Masura a fost luata dupa ce in capitala a fost descoperita o clinica de profil ce functineaza ilegal intr-un mall.  Sorina Pintea a declarat la Iasi ca depune plangere penala în cazul mall-ului din Capitala pentru inchiderea clinicii respective.

 

Ministrul sanatatii a declarat ca a dispus tuturor Directiilor de Sanatate Publica sa verifice toate clinicile de chirurgie estetica din tara. Asta dupa incidentul din capital cand intr-un mall a fost identificata o clinica de profil ce functiona fara a respecta legea.

 

”S-a demarat un control la toate clinicile estetice de  chirurgie estetica din tara. Acolo unde vor aparea  probleme si raportul final nu va fi gata, categoric vor fi  suspendate autorizatiile. vedeti exemplul Suceava. Punctula vor fi rezolvate sau sanctionati mai repede cei care fac vadit o anumita chestiune. Controlul este la nivelul tarii. Va dura aproximativ doua saptamani. tema este clinicile de chirurgie
estetica.” – a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății

 

Ministrul Sanatatii a anuntat ca va depune plângere penala împotriva reprezentantilor unui mall din Capitala, unde functioneaza un salon în care se fac diverse interventii estetice. Ea sustine ca, desi a fost închis de Directia de Sanatate Publica, cabinetul face în continuare programari, astfel ca va notifica mall-ul pe motiv ca respectiva clinica privata functioneaza ilegal.

 

”Firma avea activitatea suspendata inca din septembrie. Avea un plan de conformare care trebuia rezolvate, putand sa functioneze dar in alte conditii si nu cu act medical efectiv acolo.” – a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății

 

Controalele la nivel national se vor intinde pe perioada a cel putin doua saptamani.

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.