COPIL ATACAT DE URS

02/07/2019

Un băiat din 15 ani, din localitatea Casinul Nou, a ajuns luni după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc cu multiple răni, după ce a fost atacat de un urs. Băiatul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe cu unde nu a avut nevoie de intervenţie chirurgicală, dar a rămas internat la secţia de chirurgie, viaţa nefiindu-i pusă în pericol.

Primarul comunei Plăieşii de Jos, de care aparţine satul Casinul Nou, Andras Zoltan, a declarat, că populaţia de urşi din zonă este “foarte mare” şi în acest an, pentru prima dată, animalele au venit până la marginea satului şi au intrat în cimitir, fiind nevoie de intervenţia vânătorilor locali pentru a-i alunga.

Un alt atac a avut loc în Harghita la sfârşitul săptămânii trecute, când o femeie în vârstă de 29 ani, din Siculeni, mamă a şase copii, a fost rănită de un urs în timp ce se afla la cules de ciuperci, fiind internată în prezent la secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Preşedintele CJ Harghita, consideră că trebuie modificată legea pentru a permite acordarea de despăgubiri victimelor şi a anunţat că intenţionează demararea unei proceduri în instanţă pentru a obliga Ministerul Mediului să plătească aceste despăgubiri.

Sursa: Agerpres

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.