CORONAVIRUS LA ZI: 38 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA

11/03/2020

Numărul cazurilor de coronavirus din țara noastră crește de la o oră la alta. În prezent, 38 de persoane au fost diagonsticate cu COVID-19. În cursul acestei dimineți a fost confirmat și primul caz de coronavirus la Iași. Este vorba despre un pacient în vârsta de 42 de ani care a revenit din  Veneția în ziua de 2 martie. Primele simptome ale virusului s-au manifestat pe 4 martie, iar pe 10 martie bărbatul a fost preluat cu izoleta din cartierul Nicolina și a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Iași.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași susține că pentru bărbatul în vârstă de 42 de ani revenit din Italia nu există fișă de autodeclarare la intrarea țară. Mai mult decât atât, acesta nu a respectat nici măcăr măsura de autoizolare la domiciliu.

Tot miercuri, a mai fost confirmat un caz de coronavirus în Iași.  Este vorba despre un bărbat în vârsta de 38 de ani, care a intrat în contact cu un caz confirmat în Varșovia.

Doar astăzi în România au fost confirmate 9 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ajungându-se la un total de 38 de cazuri în România. Înafară de cei 2 pacienți din Iași, au mai fost confirmați 5 bărbați din București cu vârste cuprinse între 31 – 60 de ani, o femeie de de 53 de ani din Covasna și o femeie de 54 de ani din București.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.