Corturi anti-caniculă pentru ieşeni

Corturi anti-caniculă pentru ieşeni

27/07/2016

Primăria Municipiului Iaşi, în parteneriat cu Crucea Roşie filiala Iaşi, au definit un contract de colaborare în ceea ce priveşte salvarea oamenilor aflaţi în primejdie pe timp de caniculă. Angajaţii Direcţiei pentru Servicii Publice au montat zece corturi racordate la reţeaua electrică, dotate cu aer condiţionate şi răcitoare de apă.

Temperaturile destul de ridicate înregistrate în ultimele zile au obligat autorităţile locale să pună în aplicare măsurile de protecţie a populaţiei, prevăzute de altfel în planul anti-caniculă. Astfel, în municipiul Iaşi au fost instalate corturi în zece puncte principale din oraş, intens circulate, atât din centru, cât şi din cartiere. Crucia Roşie filiala Iaşi. a fost solicitată de Primărie să asigure asistenţă medicală primară în aceste corturi pe toată perioada caniculei.

,,Începând de pe întâi august, Crucea Roşie, filiala Iaşi a fost solicitată de către Primăria Municipiului Iaşi, pentru a acorda primul ajutor în punctele special amenajate. Corturile sunt amenajate cu masă, scaune, tensiometru, dozator de apă rece şi un aparat de aer condiţionat portabil.Voluntarii Crucei Roşii Iaşi, vor veni în sprijinul cetăţenilor, în cazul în care au nevoie de a li se măsura tensiunea sau apar alte complicaţii”, spune Marius Graţian Benchea, purtător de cuvânt al Crucii Roşii, Filiala Iaşi.

Totodată, în urmă cu o săptămână au fost deschise în oraş cele 20 de fântâri arteziene şi a început distribuirea de apă potabilă către cetăţeni prin toate centrele de cartier ale Primăriei. Ieşenii se declară mulţumiţi de amplasarea acestor ,,corturi  anti-caniculă” şi de faptul că, la nevoie, acestea sunt accesibile celor afectaţi de temperaturile extreme.

,,Este o idee foarte bună, mai ales acum când căldurile sunt foarte mari. Se asigură celor bătrâni un moment de pauză”, spune un iesean.

,, E foarte bun pentru verificare, mai ales pe timp de soare. E perfect pentru această perioadă”.

,, Primul ajutor în Iaşi este în primul rând, viaţa omului. Ne ocupăm de viaţa omului care e cel mai mare dar, de care trebuie să avem grijă. E ceva creştinesc, dar şi românesc”.

Totodată, cetăţenii au recomandări specifice atât pentru copii cât şi pentru cei în  vârstă.

,,Şăpcuţă pe cap, pălărie, să consume multe lichide, dar şi să se ferească de soare”.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară au început să treacă la identificarea şi monitorizarea persoanelor aflate în situaţii de risc, bolnavi cronici, persoane cu disabilităţi sau bătrâni singuri, pentru care se va asigura asistenţă medicală pe perioada caniculei. Potrivit meteorologilor, vremea caniculară va mai continua la Iaşi cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni.

Reporter Diana Mihai 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.