Creştere a numărului de solicitări la Ambulanţă

Creştere a numărului de solicitări la Ambulanţă

08/06/2016

Peste 11.000 de intervenţii într-o singură lună şi tot atât de multe vieţi salvate. Vorbim despre activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi care oferă ieşenilor asistenţă medicală 24 din 24 de ore.

În ciuda faptului că sunt doar o mână de oameni care lucrează în folosul comunităţii, angajaţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi fac cu greu faţă numărului mare de solicitări. Şi asta nu din motive de neprofesionalism ci din cauza subfinanţării cu care se confruntă de ani buni acest serviciu. Chiar dacă o mare parte dintre maşinile Ambulanţei ar fi trebuit scoase din uz de mult timp, echipele medicale reuşesc să salveze sute de vieţi zilnic. Doar în luna mai au fost efectuate peste 11.000 de solicitări, cele mai multe dintre ele fiind cazuri foarte grave.

„Din aceste intervenţii un număr de 7.457 au fost urgenţe majore de cod roşu şi galben. Celelalte 3.196 au fost urgenţe minore. Am avut şi 623 de transporturi asistate cu asistent medical sau fără necesitatea unui asistent în echipaj. Ce pot să remarc ca şi diferenţă, luna aprilie faţă de mai este faptul că Serviciul nostru s-a confruntat cu o creştere a numărului de solicitări cu afecţiuni cardiace, grave, ale pacienţilor care ne-au solicitat ajutorul“, a declarat Nicolae Pralea, purt.cuv. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Odată cu creşterea temperaturilor, cadrele medicale se aşteaptă la dublarea numărului de pacienţi.

„Cu siguranţă, ca în fiecare an, pentru că se apropie canicula vor fi crescute numărul intervenţiilor datorită patologiilor complicaţiilor afecţiunilor existe, preexistente precum şi factorul de caniculă care nu face decât să agraveze“, a mai spus Nicolae Pralea.

Astfel, medicii recomandă ieşenilor să evite expunerea la soare în timpul amiezii, să consume cât mai multe lichide şi fructe, cât şi să poarte îmbrăcăminte de culoare deschisă pentru a evita insolaţia.

Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.