CU ȘI DESPRE EDUCAȚIE. LA ACADEMIA ROMÂNĂ

04/12/2018

Eveniment în an centenar, la Biblioteca Academiei Române, Filiala Iași. Este vorba despre lansarea volumului „Educația la Centenar. Idei. Instituții. Personalități” sub semnătura a 61 de cadre didactice din mediul academic românesc. Volumul apărut la editura Polirom este coordonat de profesorii universitari  Laurențiu Șoitu, Steliana Toma, Ioan Neacși și profesor doctor Liliana Romaniuc.

Volumul vorbește despre educația implicită, nu despre educația explicită. În vreme ce orice pedagog se va strădui să vorbească despre principii, metode, mijloace, locuri ale educației, noi le reflectăm pe acestea prin faptele ultimei sute de ani, ba chiar și a celor dinainte care au trudit pentru întrunirea Marii Uniri și mai ales prin faptele celor care vorbesc, autorilor care vorbesc în lucrare”  a menționat Prof. univ. Laurențiu Șoitu, coordonator și moderator.

Unul dintre autori, scenaristul și prozatorul Răsvan Popescu a vorbit publicului despre educația prin inspirație și experiența sa prin lucrul cu regizorii Lucian Pintilie și Radu Gabrea.

Educație prin inspirație. Eu așa am văzut în educația de la catedră și educația prin ispirație și am descris experineța mea și ce am înțeles eu și am învățat eu lucrând cu Lucian Pintilie și Radu Gabrea  și care e o lecție de viață” a precizat Răsvan Popescu, scriitor.

Printre semnăturile care apar în volumul Educația la Centenar amintim de cele ale rectorului Universității Babeș Bolyai, Ioan Aurel Pop, a pianistului Dan Grigore  și a Înalt Prea Sfinției Sale, Patriarhul Daniel.

Reporter – Mădălina Cronț/ Silvia Craus
Imagine  – Marcel Cilibiu/  Emil Pralea

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.