Directorii de şcoli şi licee s-au întâlnit cu şefii ISJ Iaşi

19/09/2018

Directorii de la şcolile din judeţul Iaşi s-au întrunit Biblioteca Centrală  Universitară. Timp de câteva ore, managerii instituţiilor şcolare din judeţ şi şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au discutat despre proiectele demarate în anul scolar trecut. S-au purtat discuţii şi despre problemele întâmpinate de şcoala ieşeană.

Consfătuirea anuală a directorilor din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi este o retrospectivă a activităţii din anul şcolar anterior.

“Este un moment de bilanţ în care deopotrivă Inspectoratul Şcolar şi directorii unităţilor de învăţământ realiză o analiză sistemică evidenţiind reuşitele dar şi disfuncţionalităţile, accentul fiind pe optimizările pe care le putem face pe viitor pentru remedierea eventualelor probleme constatate” a declarat Genoveva Farcaş, inspector general ISJ Iaşi.

Astfel de consfătuiri stau la baza unor prognoze care urmează să se desfăşoare în anul şcolar 2018 – 2019.

“Urmare a activităţilor desfăşurate în anul şcolar trecut, ISJ Iaşi înregistrează reuşite evidente. Aici mă raportez la rezultatele, reuşitele înregistrate de elevii noştri atât la Evaluarea Naţională cât şi la examenul de bacalaureat. Sunt două evaluări externe importante, rezultatele acestora situând Iaşiul între judeţele fruntaşe”  a continuat Genoveva Farcaş, inspector general ISJ Iaşi.

Obţinerea unor astfel de rezultate a fost posibilă cu ajutorul unor profesori bine pregătiţi, implicaţi în ceea ce priveşte evoluţia învăţământului.

“Profesori devotaţi, cu o bună pregătire psihopedagogică şi de specialitate, care prin efortul derulat au reuşit să obţină aceste rezultate” a adaugat Genoveva Farcaş, inspector general ISJ Iaşi.

Şcolile din judeţul Iaşi se numără între judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene . Iaşiul este judeţul care prin intermediul acestor proiecte europene a atras peste  două milioane de euro în activităţi cu adresabilitate către profesori, elevi, comunitate, educaţională.

“Nu e puţin lucru dacă avem în vedere că peste 50 de unităţi de învăţământ sunt implicate în aceste proiecte cu finanţare europeană. Inspectoratul Şcolar Iaşi a derulat şi derulează proiecte care de asemenea aduc plus valoare educaţiei din judeţul nostru” a afirmat Genoveva Farcaş, inspector general ISJ Iaşi.

La întâlnire au luat parte şi reprezentanţi ai sindicatelor, autorităţilor locale şi mediului academic.

Anda Matei

 

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.