Drumul strategic al Vasluiului prinde contur

14/09/2018

A fost lansat proiectul ”Reabilitare și modernizare drum strategic județean Bârlad-Laza-Codăești” . Investiția de peste 222 milioane lei este considerată una dintre cle mai mari din județul Vaslui. Lucrările vor începe în 2019, iar noul drum strategic va asigura legătura între 11 comune. Peste 40.000 de vasluieni din comunele Zorleni, Băcani, Alexandru Vlahuţă, Poieneşti, Laza, Bălteni, Ştefan cel Mare, Zăpodeni, Dăneşti, Codăeşti şi Micleşti vor fi beneficiarii noii infrastructuri rutiere.

„Este unul din cele mai importante proiecte din regiunea noastră. De aceea acordăm o mare realizării lui până la capăt. Este vorba de una din cele patru axe rutiere strategice promovate de acum patru ani, când s-a pus problema finanţării”  a declarat Vasile Asandei, preşedinte Agenţia de Dezvoltare Nord-Est.

 Cu o valoare totală de 222 milioane lei, din care 213 milioane o reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă din partea UE, prin proiect vor fi modernizaţi sau reabilitaţi 82,6 km de drum, vor fi amenajate trotuare şi 1.710 m de piste pentru biciclete, vor fi construite sau modernizate 24 de staţii de transport public. Vor fi construite şapte poduri noi, care le vor înlocui pe cele existente, şi vor fi reabilitate alte şase.

 Judeţul Vaslui este unul dintre judeţele cu care ne îndreptăm cu foarte multă atenţie pentru că este un judeţ cu nevoi, cu oportunităţi şi echipe care au depus multe proiecte prin POR. Aş aminti că sunt proiecte depuse în valoare de 250 de milioane de leia adaugat  Vasile Asandei, preşedinte Agenţia de Dezvoltare Nord-Est.

O parte din fonduri se vor cheltui şi pentru amenajarea intersecţiilor cu drumurile clasificate şi iluminarea acestora cu sisteme de iluminat pe bază de panouri solare şi modernizarea trecerii la nivel cu cale ferată din localitatea Bălteni sunt alţi indicatori principali ai proiectului.

 

Reporter Dan Negară

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.