Drumuri modernizate pentru ieșeni

18/09/2018

Nu mai puţin de 500 de kilometri vor fi asfaltaţi în următorii trei ani. Consiliul Județean Iași, dorește să reconsolideze drumurile judeţene şi comunale. Lucrările vor începe chiar de săptămâna viitoare, cu asfaltarea a 45 de kilmetri de drumuri calamitate.

Numărul de kilometri asfaltați va fi împărțit în 300 de kilometri de drumuri modernizate și 200 de kilometri de covoare asfaltice, dintre care cel puțin 100 de kilometri vor fi finanțați din banii de la Guvern. Pentru cei 300 de kilometri de drumuri, se vor rezolva toate contestațiile până în primăvara anului viitor și tot în această perioadă se va începe și finanțarea lor.

“Noi la ora actuala avem 1053 de km de drum județean, din care sunt 450 de piatră și ușoară piatră. Mai avem încă drumuri de pământ așa cum le-a lăsat Ștefan cel Mare, anul trecut am reușit să pietruim 38 de km din 98, mai avem încă 60 și vreau ca până în 2020 să nu mai avem drmuri de pământ” a comentat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a anunțat că în funcție de necesitățile care intervin pe deplasarea acestor drumuri, se vor turna covoare de asfalt între 6 și 8 centrimetri, acest lucru fiind datorat și mașinilor de mare tonaj care necesită transportare pe respectivele trasee.

“Avem două componente, încă odată să creștem partea de portanță, deoarece nu mai sunt mașini cum s-au proiectat înainte de 7,5 tone, mașinile sunt de 18- 20 de tone sau pe multe drumuri județene mașinile au 40-50 de tone. Depășește și nu poți totdeauna să stai cu cântarul la pândă sau să faci verificări” a comentat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

La modernizarea acestor drumuri, se va folosi un bitum modificat, care va ridica cu 30 de procente durata de rezistență a drumurilor.

Mădălina Cronț

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.