După steme, Primăria are un ceas în turn

20/09/2018

Municipalitatea are propriul ceas. Primăria Iaşiului a achiziţionat recent un orologiu şi l-a amplasat chiar în turnul de deasupra intrării principale în Palatul Roznovanu. Ceasul nou, cu un design clasic, este fabricat în România.

Primarul Mihai Chirica spune că a vrut să facă o surpriză ieşenilor, motiv pentru care a amplasat ceasul în turnul central al Palatului Roznovanu.

Avem un ceas nou pe frontispiciul Primăriei, un ceas românesc fabricat la Arad. Sperăm să stea acolo o veşnicie” a comentat Mihai Chirica, primarul Iaşiului. 

Veşnicie sau nu, deocamdată orologiul bate, cum altfel, gongul, la fiecare oră.

“De-a lungul timpului a fost când stema lui Rosetti, apoi au veni comuniştii şi au pus altă stemă, după aceea iar au venit şi au pus altă stemă după 1989. Am spus “Domnule, să punem un ceas care să nu mai fie dat jos pentru o stemă”. Palatul Roznovanu este Primăria Municipiului Iaşi şi trebuie să reprezinte în primul rând cetăţenii, nu o culoare politică sau moment istoric” a adaugat Mihai Chirica, primarul Iaşiului. 

Spre deosebire de ceasul din turnul unui alt palat, Palatul Culturii, ceasul de la Palatul Roznovanu nu are nicio melodie, ci doar un gong care se aude la fiecare oră asemeni tuturor altor instituţii administrative din ţară.

Anda Matei

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.