Ecaterina Andronescu s-a razgandit: admiterea la liceu se va face in aceleasi conditii

15/05/2019

Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei, s-a hotarat sa revina la forma initiala in ceea ce priveste admiterea la liceu. Luni, ministrul semnase un ordin prin care se decalau mai multe etape ale admiterii la liceu si ale ocuparii prin concurs national unic a posturilor didactice sau a catedrelor din invatamantul preuniversitar.

Cu toate acestea, ministrul s-a razgandit si a anultat modificarea: probele vocationale si cele de limbi straine pentru admiterea la liceu vor fi sustinute de elevii claselor aVIIIa chiar incepand de astazi, asa cum prevedea si pana in acest moment calendarul dsfasurarii examenelor.

Ecaterina Andronescu a confirmat informatia si a declarat ca se va modifica doar  durata aparitiei brosurii care contine oferta educationala, adica repartizarea cifrelor de scolarizare pe licee si scoli profesionale. Referitor la acest subiect, sindicatele au acuzat-o ca va forta pe Bucuresti o alocare marita peste noapte catre scolile profesionale, repartizare pe care oficiul ar dori sa o anunte dupa  ce vor avea loc alegerile europarlamentare.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.