Experţi în e-Guvernare, la TUIAŞI

19/02/2019

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași este singura instituţie de învăţământ din România care a primit vizita a 30 de experţi în eGuvernare din ţări membre ale Uniunii Europene. Cu această ocazie experţii au aflat nu doar istoricul instituţiei de învăţământ superior tehnic dar şi felul în care universitatea a început să încurajeze tinerii să-şi dezvolte idei în start-up-uri cu potenţial de creştere.

 

Întâlnirea a început în Sala de Conferințe a universității și s-a încheiat cu vizitarea a cinci dintre cele mai moderne laboratoare din universitate, de la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Construcții și Instalații.

 

Fiind vorba de primul eveniment important care se desfăşoară sub auspiciile preşedinţiei rotative României la Consiliul Europei ne-am bucurat foarte mult pentru că am fost cooptaţi ca parteneri pentru aceste zile, cu atât mai mult cu cât tema principală a acestui eveniment o reprezintă digitalizarea şi implicaţiile ei nu doar la nivelul comunităţii locale ci şi la nivelul guvernării. Suntem singura universitate din Moldova care pregăteşte un număr foarte mare de specialişti în domeniul IT.” – a declarat Dan Caşcaval, rectorul TUIASI

 

Vizita reprezentanților comisiilor UE la universitatea tehnică din Iaşi confirmă rolul pe care îl are în dezvoltarea regională și națională, în propunerea de soluții pentru diferite probleme ale societății contemporane și în elaborarea strategiilor naționale de cercetare, dezvoltare și inovare.

 

”Pentru două zile Iaşul este capitala IT din România. Este foarte important pentru noi pentru că trebuie să dezvoltăm acest sistem. Este o mândrie pentru noi pentru că industria IT a depăşit 6% din PIB Iaşului. Este foarte bine pentru noi. Pentru prima oară putem spune că Iaşul se dezvoltă.” – a declarat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi

 

Experţii în eGuvernare discută în această perioadă la Iaşi, printre altele, despre efectul informatizării accelerate asupra tinerei generații, în contextul necesității intercomunicării între entitățile care guvernează societatea sau dintre indivizi.

 

Anda Matei, Ciprian Baciu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.