Femeie în comă după ce a băut antigel

18/10/2018

O femeie în vârstă de 41 de ani, a fost adusă de către familie la Unitatea de primiri Ugențe de la Spitalul Clinic Parhon din Iași, după ce a băut accidental 200 de mililitri de antigel. Femeia s-a prezentat la spital cu grețuri, vărsături și a intrat ulterior comă în comă. Diagnosticul medicilor a fost clar:  intoxicație cu etilenglicol. Fiind ușor de confundat cu alte lichide, numărul persoanelor care au băut antigel a crescut la 60 de persoane în ultimii trei, patru ani, dintre aceștia 40 de pacienți ajungând la deces. Potrivit medicilor, starea femeii este foarte gravă, fiind primul caz înregistrat în Iaşi în acest an.

Încă un caz de intoxicație cu antigel a fost semnalat la Vaslui, situație ce a necesitat intervenția elicopterului Smurd.

“După ce a ingerat accidental, 200 de ml de antigel. Acel antigel se afla într-o sticlă în gospodăria acestei familii și în condiții în care această persoană avea anumite tulburări să spunem cunoscute, dar netratate psihice a ingerat ori în scop sucidial, ori în scop accidental, ori din greșeală, acest antigel” a declarat Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic “Dr. C. I. Parhon” din Iași.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.