FESTIVAL DE DATINI ŞI OBICEIURI

23/12/2019

    Mii de persoane au asistat, duminică, la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă “Din străbuni, din oameni buni”, care se desfăşoară pentru al 45-lea an consecutiv în municipiul Botoşani.

Festivalul a debutat cu parada ansamblurilor, desfășurată pe străzile municipiului. Formaţii de căiuţi, capre şi urşi, soldaţi, mascaţi, urători, fete îmbrăcate în haine de sărbătoare toţi au adus pe străzile municipiului atmosfera satului tradiţional, când oamenii se bucurau de Naşterea Domnului şi de venirea unui nou an. Mulţi spectatori au făcut fotografii şi filme pentru a le trimite rudelor aflate departe de casă. Colindători din Botoşani şi din mai multe judeţe ale ţării, precum şi din două raioane din Republica Moldova au oferit un spectacol de neuitat în Piaţa Revoluţiei. Spectacolul a început cu un moment de reculegere în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Participarea extrem de numeroasă la manifestarea de la Botoșani este o dovadă că datinile obiceiurile de iarnă nu sunt date uitării, iar preocuparea pentru acestea perpetuează zestrea identitară a neamului nostru.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.