FOTBALL FOR SOCIAL ACTION CU EURODEMOS

19/10/2018

Un meci mai puțin obișnuit a avut loc joi, 18 octombrie pe terenurile Bazei Sportive Ciric.  Pe teren nu au intrat vedetele sportului rege de la Politehnica Iași ci membri ai Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism, ai Asociației EuroDemos și ai Poliției Locale.

Football for Social Action, cum a fost intitulat evenimentul organizat de asociația EuroDemos în parteneriat cu Primăria, a fost un meci în care nu au existat învinși ci doar învingători. Pe teren s-au aflat și agenți de la Poliția Locală dar nu pentru stabilirea ordinei ci pentru a juca alături de persoane cu dezabilități sau iubitori de fotbal. După cum am precizat, la acest meci inedit au existat doar învingători. Deci nu au lipsit nici premiile.

Acțiunea Football for Social Action face parte dintr-o campanie pan-europeană intitulată #FootballPeople Action Week, campanie care a avut loc în perioada 11-25 octombrie și care a reunit fotbalul profesionist și sportul de masăImpactul proiectului la nivel internațional a fost asigurat de 5 instituții din patru state europene, respectiv din macedonia, România, Grecia și Slovenia. România a fost reprezentată de asociația Eurodemos.

Reporter Ana POP/imagine Andrei Sandrino

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.