GREGORY RATEAU S-A ÎNTÂLNIT CU CITITORII IEȘENI

13/03/2020

Pe 11 martie 2020, cu ocazia lansării volumului Hoinar prin România, Jurnalul unui călător francez scriitorul Gregory Rateau s-a întâlnit cu publicul din Municipiul Iași în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez.

În general, străinii nu ştiu foarte multe lucruri despre România. Cunoştinţele lor se limitează la mitul vampirului din Transilvania şi la câteva generalităţi despre folclor. De obicei ignorată, dacă nu chiar dispreţuită de unii, această ţară este obiectul multor prejudecăţi. De aceea, Grégory Rateau, de formaţie cineast, a vrut să-şi formeze o idee nouă. A străbătut România de la Bucureşti până în zone rurale izolate, din pădurile Carpaţilor până pe plajele din Delta Dunării. Alături de el, cititorii vor putea descoperi lucruri uimitoare şi, poate, vor reuși să privească România cu alţi ochi.

După ce a urmat un master în producție și scenaristică la Sorbona, Gregory Rateau a predat arte vizuale și a organizat un cineclub în mai multe cinematografe din orașul Paris. De asemenea, scriitorul este un iubitor al excursiilor și aventurilor, iar în anul 2014 a luat decizia de a se stabilit în România. În prezent ocupă funcția de redactor-șef la Lepetitjournal din București  și este colaborator al Radio România Internațional.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.