Gripa se extinde

22/01/2020

Gripa începe se extindă rapid și la Botoșani.

Alte patru cazuri noi de gripă au fost raportate de medici care spun s-a declarat debutul sezonului de circulație gripală. Doi dintre bolnavi au avut nevoie de spitalizare. De asemenea, alți peste o mie de botoșăneni au fost diagnosticați cu viroze sau pneumonii în ultima săptămână. Gripa este o boală infecțioasă care poate fi contractată la orice vârstă, de către orice persoană. De aceea, indicat este ca oamenii se imunizeze, mai ales cei care se știu cu anumite boli.

De exemplu, în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Botoșani sunt internați în prezent 19 pacienți care au acuzat stări de amețeală, tuse sau febră. Cei mai mulți dintre bolnavi spun nu și-au făcut vaccinul antigripal pentru s-au gândit s-ar putea îmbolnăvi. Medicii spun în ultima săptămână au fost peste 700 de cazuri de viroze și aproape 300 de pneumonii. Cei care nu și-au făcut încă vaccin antigripal sunt sfătuiți de medici se imunizeze împotrivă gripei.

DSP Boșotani a primt încă de anul trecut peste 21.000 de doze de vaccin gripal. Serurile au fost împărțite medicilor de familie și instituțiilor care au prioritate în acest sens. Gripa se transmite foarte ușor de la un om bolnav la un om sănătos prin tuse, strănut, vorbit sau prin utilizarea în comun a unor obiecte contaminate. Simptomele pot fi ușoare sau mai grave, în funcție de agresivitatea virusului și de starea de sănătate a persoanei infectate.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.