Hipotermia face noi victime la Iași

10/01/2019

Gerul face din nou victime. Doua persoane au ajuns în stare de hipotermie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Potrivit coordonatorului UPU Smurd, Diana Cimpoeșu, în aceste cazuri nu este vorba de persoane fără adăpost.

Ambulanța a adus în Unitatea de Primir Urgențe o femeie în vârstă de 83 de ani locuind în municipiul Iași cu o hipotermie severă, 28 de grade temeperatura centrală și degerături la membrele inferioare. Pacienta are de asemenea mai multe boli cronice. Probabil ea a devenit inconștientă în casă, din cauza hipotermiei și a deshidratării, locuiește singură. Locuința la momentul intrării echipei de la ambulanță nu era încălzită, pacienta a fost adusă aici, în urgență tratată, prima măsură a fost cea de reîncălzire internă și externă” a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU Iași.

În urgență a ajuns și un bărbat de 60 de ani care a apelat 112, pentru că în casă era frig și nu avea lemne să se încălzească. Ambulanța s-a deplasat la locuința acestui pacient, l-a adus în urgență, el a fost evaluat nu prezenta nici un fel de afecțiune medicală, problema lui era socială” a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU Iași.

În această perioadă, echipajele SMURD intervin zilnic la persoane afectate de temperaturile scăzute.

În fiecare zi echipele noastre identifică în jur de 30-60 de persoane fără adăpost de pe raza municipiului Iași. Ele sunt trasportate către Centrul de Reintegrare Socială C.A. Rosseti. În timpul acestor acțiuni, până astăzi au fost internate în jur de 60 de persoane, vorbim de cazuri unice și dintre aceste persoane 7 au fost redirecționate către UPU Sfântul Spiridion, iar 3 către Spitalul de Psihiatrie Socola” a susținut Neicha Marius Grațian, director general Serviciul Voluntar de Ambulanță.

Până în acest moment, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, trei persoane au decedat din cauza hipotermiei și a altor boli cronice.

Mădălina Cronț/ Marcel Cilibiu

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.