Iaşul va avea Spital Regional de Urgenţe

11/12/2018

Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi se va face. Declaraţia îi aparţine ministrului Sănătăţii. Sorina Pintea a venit la Iaşi pentru a da asigurări că unitatea medicală va fi construită pe bani europeni. Cu un declalaj de un an.

Ministrul Sănătăţii susţine că epopeea acestor spitale regionale de urgenţă nu a început în urmă cu câţiva ani, ci în august 2017. De atunci a fost dată o Hotărâre de Guvern privind trecerea terenului în administrarea ministerului, eliberarea certificatului de urbanism, finalizarea studiului topografic şi geotehnic precum şi evaluarea impactului asupra mediului.

“Prin urmare, nu putem spune că s-a pierdut timpul, că s-au tergiversat lucrurile. Mai mult, pot să vă spun că Iaşul, din punctul meu de vedere, este un exemplu de bună colaborare între autorităţile locale: Consiliul Judeţean şi Primăria Iaşi pentru a putea obţine toate aceste documente necesare finalizării studiului de fezabilitate” a precizat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Astfel, acum Guvernul poate depune cererea de finanţare la Bruxelles. Ministrul a negat zvonurile conform cărora Spitalul Regional de Urgenţe nu se va face.

“Doar că probabil finalitatea nu va fi 2023 ci 2024. Este exclus să nu se facă acest spital să nu se finalizeze. Mai mult decât atât, pentru faza a doua vom cere suplimentarea cofinanţării de la 50% cât cofinanţează UE în acest moment, la 85%, astfel încât vom elimina şi posibilele probleme legate de finanţare şi sursa de finanţare pentru acest spital” a adaugat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Prin urmare, spitalul Regional Iaşi se va face.

Anda Matei/ Marcel Cilibiu     

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.