Iaşul va primi titlul de Capitală Istorică a României, de la Preşedinte

17/01/2019

Moment istoric. Preşedintele Klaus Iohannis va vizita Iaşul  pe 23 ianuarie. Cu această ocazie cu care va înmâna autorităţilor locale titlul de “Iaşi, Capitală istorică a României”. Anul acesta se împlinesc 160 de ani de la un mare eveniment din viaţa românilor, Ziua Unirii Principatelor Române.

“Nu degeaba scriem că România s-a născut la Iaşi, când în datele de 5, respectiv 24 ianuarie, se parafează noul stat modern român numit apoi România. Au apărut diverse informaţii false privind participarea preşedintelui României la aceste manifestări. Preşedintele României va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Principatelor Române începând cu data de 23 ianuarie” a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Mai precis, în cursul serii Klaus Iohannis va fi prezent la manifestările organizate de municipalitate la Palatul Culturii din Iaşi.

“Manifestări care se vor petrece sub două auspicii. Primul este cel legat de Ziua Unirii, iar cel de-al doilea este legat de semnarea decretului şi înmânarea decretului prin care s-a legiferat că Iaşul este Capitală Istorică a României” a adaugat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Pe 24 ianuarie, toţi cei cărora le bate în piept o inimă de român sunt aşteptaţi să vină în centrul Iaşului, pentru a se prinde în “Hora Unirii”.  Chiar şi politicienii sunt invitaţi, indiferent de partidul din care fac parte.

Anda Matei, Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.